Blog > Komentarze do wpisu
Pieczeń ze schabu

 

schab pieczony z musztardą1

 

 

składniki:

1 kg schabu

garść soli

liście laurowe

pieprz ziarnisty

czosnek

papryka słodka

3 łyżki musztardy

3 cebule

 

Schab wkładamy do gara z zimną wodą i liściem laurowym. Zasypujemy garścią soli i wkładamy na 2 doby do lodówki. W 3 dobie zagotowujemy nową wodę w garze i wrzucamy schab. Gotujemy na ''wolnym ogniu" 30 minut. Po wyjęciu z wody schab, nacieramy startym czosnkiem, papryką słodką, pieprzem i  musztardą. Na wierzch układamy pokrojoną w plastry cebulę i kładziemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy  90 minut  w 180st.

Upieczony schab można podawać na ciepło i zimno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


niedziela, 10 grudnia 2006, trufla3
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2006/12/22 17:47:29
Ja to zrobię na drugi dzień Świąt!
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów