Blog > Komentarze do wpisu
Pasztet wieprzowy

 

 

 

 

 

 

pasztet wieprzowy

 

składniki: 

75 dag karkówki wieprzowej

50 dag brzuszka wieprzowego surowego

30 dag wątróbki drobiowej

20 dag słoniny

1 bułka

2 marchewki

1 pietruszka

1/4 selera

3 cebule

pieprz, sól, gałka muszkatałowa

3 jajka

 

Słoninę drobno pokroić i przetopić na patelni. Wyjąć skwarki. Karczek wieprzowy i brzuszek pokroić na kawałki i  przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić. Watróbkę przesmażyć osobno. Bułkę namoczyć w sosie,  który zostal z pieczenia mięsa. Mięso i warzywa zmielić 3 razy przez maszynkę. Dodać bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp.200 st.

 

 

środa, 04 kwietnia 2007, trufla3

Polecane wpisy

  • Pasztet z kaczki

    składniki: 1 kaczka 15 dag wątróbki drobiowej 15 dag słoniny 2 jajka 1 bułka kajzerka 1 marchewka 1 cebula sól pieprz czarny gałka muszkatołowa(2/3 szczypty) li

  • Pieczeń drobiowa otulona złocistym ciastem

    To mój debiut jeśli chodzi o pieczeń z ciastem drożdżowym. Jako dodatek do ryb czy mięsnych potraw zawsze sięgałam po gotowe ciasto francuskie. Zastanawiam się

  • Drobiowa galaretka z jajkiem

    składniki: 1/2 porcji kurczaka 3 jajka 1/4 opakowania zielonego groszku 2 marchewki 1 pietruszka 3 liście pora 1 cebula 2 ząbki czosnku ziele angielskie listki

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2007/04/14 23:05:15
Mniam mniam.Zrobiłam według Twojego przepisu.Jesteśmy z mężem raczej "musztardowi" więc pasztet jemy z musztardą.
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów