Blog > Komentarze do wpisu
Pasztet wieprzowy

 

 

 

 

 

 

pasztet wieprzowy

 

składniki: 

75 dag karkówki wieprzowej

50 dag brzuszka wieprzowego surowego

30 dag wątróbki drobiowej

20 dag słoniny

1 bułka

2 marchewki

1 pietruszka

1/4 selera

3 cebule

pieprz, sól, gałka muszkatałowa

3 jajka

 

Słoninę drobno pokroić i przetopić na patelni. Wyjąć skwarki. Karczek wieprzowy i brzuszek pokroić na kawałki i  przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić. Watróbkę przesmażyć osobno. Bułkę namoczyć w sosie,  który zostal z pieczenia mięsa. Mięso i warzywa zmielić 3 razy przez maszynkę. Dodać bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp.200 st.

 

 

środa, 04 kwietnia 2007, trufla3
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2007/04/14 23:05:15
Mniam mniam.Zrobiłam według Twojego przepisu.Jesteśmy z mężem raczej "musztardowi" więc pasztet jemy z musztardą.
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów