Blog > Komentarze do wpisu
Roladki mięsne ze szpinakiem

roladki ze szpinakiem3

składniki:

2 piersi kurczaka

4 cebule

musztarda

li¶cie szpinaku

sól,pieprz

olej

Piersi przekroić po długo¶ci na cienkie plastry. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Mięso posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa nakładać po łyżeczce musztardy. Rozsmarować.

Li¶cie szpinaku umyć, obci±ć ogonki. Nakładać po 3 li¶cie na każdy plaster. Dodać przesmażon± cebulę. Zawijać w roladki i spi±ć wykałaczkami. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Zalać odrobin± wody i  prużyć na małym ogniu aż mięso będzie kruche.

 

 

 

 

czwartek, 10 maja 2007, trufla3

Polecane wpisy

  • Zawijasy z bryndz± i oscypkiem

    składniki: 2 piersi drobiowe 2 szklanki wywaru warzywnego 2 oscypki około 15 dag bryndzy 4 łyżki orzechów włoskich smalczyk ro¶linny Smakowita Pajda mix sałat t

  • Szaszłyki drobiowe z ananasem i curry

    składniki: 2 piersi drobiowe 1/2 ananasa 2 cebule sól curry olej Piersi drobiowe pokroić w grub± kostkę. Wrzucić do miski, doprawić sol± i curry, skropić olejem

  • Kolorowe szaszłyki

    składniki: 2 piersi drobiowe 2 papryki czerwone 2 małe cukinie 3 cebule olej 3 z±bki czosnku sól pieprz czerwona papryka Mięso pokroić w paski a następnie w ¶re

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2007/05/24 08:21:12
Długo sięzabierałam do tego dania,bo mistrzyni± w kuchni zdecydowanie nie jestem..Ale w końcu uległam i wczoraj na obiad je zrobiłam..Było naprawdę rewelacyjne..Bardzo smaczne :) Gratuluję pomysłu i pozdrawaim :)
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów