Blog > Komentarze do wpisu
Wołowina z warzywami

 

wołowina z warzywami1

 

składniki:

70 dag wołowiny

3 marchewki

3 pietruszki

1 por

3 listki laurowe

sól, pieprz do smaku

olej

Mięso umyć, pokroić w plastry, przesmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubym sicie. Pora oczy¶cić, odci±ć zielon± czę¶ć, pokroić  w talarki. Wszystkie warzywa wymieszać.

Do gara nalać 1/2 szklanki oleju. Ułożyć warstwami:

-warzywa

-mięso

-warzywa

-mięso

-warzywa

Dodać listki laurowe i skropić dodatkowo olejem. Prużyć na małym ogniu, co jaki¶ czas mieszaj±c  duż± łych±. Gdy mięso będzie kruche,  doprawić sol± i pieprzem do smaku.


 

 

 

poniedziałek, 28 stycznia 2008, trufla3

Polecane wpisy

  • Zawijasy z bryndz± i oscypkiem

    składniki: 2 piersi drobiowe 2 szklanki wywaru warzywnego 2 oscypki około 15 dag bryndzy 4 łyżki orzechów włoskich smalczyk ro¶linny Smakowita Pajda mix sałat t

  • Szaszłyki drobiowe z ananasem i curry

    składniki: 2 piersi drobiowe 1/2 ananasa 2 cebule sól curry olej Piersi drobiowe pokroić w grub± kostkę. Wrzucić do miski, doprawić sol± i curry, skropić olejem

  • Kolorowe szaszłyki

    składniki: 2 piersi drobiowe 2 papryki czerwone 2 małe cukinie 3 cebule olej 3 z±bki czosnku sól pieprz czerwona papryka Mięso pokroić w paski a następnie w ¶re

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów