Blog > Komentarze do wpisu
Łosoś w sosie koperkowym

 

 

 

 

 

łosos w sosie koperkowym

 

 

 

składniki:

4 filety łososia

1/2 szklanki śmietany 18%

sól

pieprz w ziarnach

2 ząbki czosnku

3 łyżki posiekanego koperku

tłuszcz do wysmarowania patelni

 

 

 

Filety łososia natrzeć solą i rozgniecionym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Patelnię teflonową rozgrzać, wysmarować tłuszczem, włożyć filety. Przesmażyć z dwóch stron.

Do śmietany dodać przeciśnięty czosnek, posiekany koperek, odrobinę soli i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Filety z łososia polać sosem, udekorować  gałązką koperku.

 

          

 

 

łosos w sosie koperkowwym1

 

 

 

 

 

 

 

piątek, 26 września 2008, trufla3
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: andzia-35, abag249.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/09/26 12:15:58
Uwielbiam ryby,a łososia to po prostu kocham!
-
2008/09/28 23:14:11
a robiłaś tatara z łososia? to jest dopiero miodzio:)
-
2008/09/29 13:38:50
Jejciu jakie piekne fotki! A łososia lubie :))
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów