Blog > Komentarze do wpisu
Zapiekana kania w jajku

 

 

 

                 kania2

 

składniki: 

3 kapelusze kani

1 jajko

bułka tarta

sól

pieprz

olej

 

Kanie oczyścić, umyć pod bierzącą wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić, popieprzyć, odstawić. Jajko roztrzepać widelcem, bułkę tartą wysypać na osobny talerz. Kapelusze maczać  w jajku, następnie w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiany kolor.

 

 

                   pieczona kania1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pieczona kania2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                pieczona kania3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  pieczona kania4

 

 

 

 

 

 

 

 

kania1 

 

 

 

 

              

 

wtorek, 22 września 2009, trufla3

Polecane wpisy

  • Zakręcona tortilla

    składniki: gotowe placki tortilli 1 mała pierś kurczaka 1 pomidor ser mimolette mix salat 4 plastry suszonych pomidorów ziarna sezamu do panierki sól czerwona p

  • Szparagi z szynką

    składniki: szparagi szynka konserwowa ser żółty koperek ocet balsamiczny Szparagi oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną zawijać w plaster

  • Pieczony chlebek ze szpinakiem i fetą

    składniki: 6 kromek chleba 10 dag fety miseczka świeżego szpinaku cebula 3 ząbki czosnku olej sól pieprz Szpinak oczyscić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Obr

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2009/09/22 12:33:56
uwielbiam takie kanie :))) niedawno jadlam!
ale najwazniejsze co chcialam napisac to: PRZEPIĘKNE zdjecia!!!
milo sie oglada taki blog.
ps. a fotografia nie jest mi calkiem obca ;)
-
2009/09/22 22:43:21
a wiem:) luknęłam na twojego bloga.....dobrze, że już 18 mam za sobą hihihi
Mówisz podobają się? cieszę się bardzo i dziękuję:)
-
2009/09/23 09:39:55
Słyszałam, że jest pyszna, ale nigdy nie jadłam:)) Za to robiłam kluski z pietruszką z Twojego przepisu-pychota:))
-
2009/09/23 12:39:08
ooo dawno nie jadłam a właśnie zielonej pietruchy mąż przytachał z targu. Myślę, że do tych klusek dobry będzie sos grzybowy.....u mnie grzybów cała szarańcza:)))
-
mag-43
2009/09/23 15:26:33
kto szczęśliwy ten ma! ale kanie toczka w toczkę jak moje. Pychota!!!!!!!!!
-
majanaboxing
2009/09/24 09:50:31
Wow! Piękne kanie!:)
Ja jadłam i wiem,ze pyyyycha!:))
-
2009/09/26 13:15:07
Jak milo znów wejść na Twojego bloga i rozkoszować sie pięknem zdjęć oraz czytać nowe przepisy . Juz teraz nie mogę tak często siadać do kompa , bo wróciłam do pracy , a ta pochłania mi dużo czasu , ale z chęcia przy wolnej chwili sięgam po myszkę i odwiedzam Twoje strony czerpiąc z nich inspiracje do mojego kucharzenia. pozdrawiam cieplutko )
-
2009/09/26 13:24:12
Z pieczarkowym podałam-pychotka:))
-
2009/09/28 00:09:57
Mag mówisz toczka w toczkę;)?Też nie maczasz w mleku?ciągle sie zastanawiam dlaczego niektórzy mocza w mleku kanie?
Majka dobre, dobre a można je suszyć? Trochę szkoda, że tyle się marnuje....ludzie tego nie jedzą?
Redpoziomka witaj w klubie....ja też gościnnie na blogu:)
Andzia cieszę się:)
-
mag-43
2009/09/28 08:29:59
nie maczam w mleku, a suszyć można i po zmieleniu na proszek to znakomity dodatek do zup
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów