Blog > Komentarze do wpisu
Pieczony chlebek ze szpinakiem i fetą

 

 

 

pieczony chlebek ze szpinakiem1

 

składniki:

6 kromek chleba

10 dag fety

miseczka świeżego szpinaku

cebula

3 ząbki czosnku

olej

sól

pieprz

 Szpinak oczyscić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać odsączony z wody szpinak. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.

Kromki chleba podpiec na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na każdą kromkę nałożyć porcję szpinaku, dodać pokrojoną w kostkę fetę.

Można podawać do sałatki z rukoli, sałaty. Świetnie smakuje do grillowanych mięs.

 

 

 

 

                 pieczony chlebek ze szpinakiem2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pieczony chlebek ze szpinakiem i fetą3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sobota, 05 czerwca 2010, trufla3

Polecane wpisy

  • Zakręcona tortilla

    składniki: gotowe placki tortilli 1 mała pierś kurczaka 1 pomidor ser mimolette mix salat 4 plastry suszonych pomidorów ziarna sezamu do panierki sól czerwona p

  • Szparagi z szynką

    składniki: szparagi szynka konserwowa ser żółty koperek ocet balsamiczny Szparagi oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną zawijać w plaster

  • Zapiekana kania w jajku

    składniki: 3 kapelusze kani 1 jajko bułka tarta sól pieprz olej Kanie oczyścić, umyć pod bierzącą wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić, popieprzyć, ods

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
mag-43
2010/06/05 16:54:13
jak rozumiem ze zdjęć szpinak podajesz zsiekany? pozdrówko
-
2010/06/06 11:12:35
tak, kroję go. Ten trochę za długo przetrzymałam w wodzie i zrobiła się mamałyga;)pozdrawiam
-
majanaboxing
2010/06/06 22:50:39
Mniam,jakie pyszności! A zdjęcia cudowne! :)
Pozdrawiam Truflo!:)
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów