Blog > Komentarze do wpisu
Zawijasy z bryndzą i oscypkiem

 

składniki:

2 piersi drobiowe

2 szklanki wywaru warzywnego

2 oscypki

około 15 dag bryndzy

4 łyżki orzechów włoskich

smalczyk roślinny Smakowita Pajda

mix sałat

tymianek

czerwona papryka

2 ząbki czosnku

sól

pieprz czarny 

 

 

Mięso przekroić po długości, delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką i rozgniecionym czosnkiem. Odstawić do lodówki na noc. Orzechy zrumienić na patelni, pokroić na kawałki. Bryndzę wymieszać z orzechami doprawiając czarnym pieprzem. Piersi kurczaka natrzeć gotowym farszem, na każdy kawałek mięsa położyć po 1/2 oscypka i zrolować. Spiąć wykałaczkami (podczas pieczenia nie ucieknie farsz). Na patelni rozgrzać roślinny smalczyk Smakowita Pajdaz ziołami ogrodowymi, położyć mięso i zrumienić z dwóch stron. Zalać 2 szklankami wywaru warzywnego, dodać 2 gałązki tymianku i prużyć na wolnym ogniu przez około 30 minut. Podawać z miksem sałat skropionych oliwą. Zawijasy świetnie smakują podane na ciepło i zimno.

   W przepisie "Zawijasy z bryndzą i oscypkiem" wykorzystałałam smalczyk roślinny Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi. Zaskoczył mnie  delikatnym smakiem ziół i aromatu. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zawijasy z bryndza i oscypkiem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zawijasy z bryndza i oscypkiem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

 

 

 

poniedziałek, 10 lutego 2014, trufla3

Polecane wpisy

  • Szaszłyki drobiowe z ananasem i curry

    składniki: 2 piersi drobiowe 1/2 ananasa 2 cebule sól curry olej Piersi drobiowe pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do miski, doprawić solą i curry, skropić olejem

  • Kolorowe szaszłyki

    składniki: 2 piersi drobiowe 2 papryki czerwone 2 małe cukinie 3 cebule olej 3 ząbki czosnku sól pieprz czerwona papryka Mięso pokroić w paski a następnie w śre

  • Pieczona baranina z cebulą i czosnkiem

    Jest to kolejny przepis, który bierze udział w kulinarnej zabawie prowadzonej na blogu Majanowe pieczenie( klik,klik ) "Odkryj Kujawski ze smakiem", pod patrona

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2014/02/11 21:01:41
Truflo, bardzo smakowite są te zawijaski. Lubię i bryndzę i oscypka.:)
Pozdrawiam i dziękuję za zgłoszenie :)
-
horecaservice
2014/09/26 09:11:54
kurczaka pewnie już nie trzeba solić...jaki przyprawy pasują do oscypka ?
-
2014/11/25 12:43:38
Gdybym nie wiedziała, to bym pomyślała, że prowadzisz restaurację www.roadamerican.pl/pl/salatki/ ;) Wygląda mega smacznie! Na pewno spróbuję :D
-
andzia-35
2015/04/27 10:55:35
Pysznie wyglądają ! I zdjęcia jak zawsze cudne :)
-
majanaboxing
2015/11/29 21:47:58
Lidko, co u Ciebie? Trufelko, wracaj...
-
majanaboxing
2016/02/24 13:08:18
Hallo, hallo ?
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów